Nieuw! In-company cursus ADR voor logistiek medewerkers

Wij hebben gemerkt dat het organiseren van een cursus in de eigen werkomgeving vooral voor logistiek medewerkers erg plezierig is. Om die reden biedt Mijnlab nu een incompany cursus over ontvangst, handling en afgifte van gevaarlijke (afval)stoffen.

Tijdens deze cursus leren de medewerkers:

  • Het herkennen van gevaarlijke stoffen volgens de ADR, de CLP (ook wel EU-GHS genaamd) en de stoffen- en preparatenrichtlijn;
  • De veiligheidsmaatregelen die in acht moeten worden genomen;
  • De manier waarop gevaarlijke stoffen en afvalstoffen worden opgeslagen in veiligheidskasten, op stellingen, in kluizen en/of buitenpandige opslaglocaties (volgens de PGS-15);
  • De wijze waarop gevaarlijke afvalstoffen worden verpakt, geëtiketteerd en van begeleidende documentatie voorzien (volgens het ADR).

Voor deze opleiding bezoeken wij vooraf uw locatie waar de logistieke werkzaamheden met gevaarlijke (afval)stoffen plaatsvinden. Tijdens dit bezoek verzamelen wij informatie, maken foto’s van praktijksituaties en spreken met u de specifieke cursusbehoefte door. Onze bevindingen verwerken wij in het cursusmateriaal, zodat de deelnemers direct de eigen werksituatie herkennen. Onze ervaring is dat hierdoor de lastige materie toch snel eigen gemaakt kan worden.

De deelnemers ontvangen een certificaat van deelname. Deze is mede verplicht gesteld door het ADR voor werknemers die betrokken zijn bij de afgifte van gevaarlijke afvalstoffen.

De kosten van deze incompany cursus bedragen maximaal € 1500,- (excl. BTW en reiskosten) voor minimaal 3 en maximaal 10 medewerkers. Dit is inclusief de voorbereiding op uw locatie en het ter beschikking stellen van het cursusmateriaal.

 

Neemt u voor meer informatie contact op met Peter Oud.

X